La motivació en l’esport

La motivació en l’esport

La motivació és el motor de cadascuna de les nostres vides. És, per definir-la d’alguna manera, el motor que ens porta a fer coses. Sense cap tipus de dubte, la motivació també és un dels aspectes més fonamentals per a la pràctica de l’esport. És l’impuls i les ganes que ens porten cada dia a anar al gimnàs, anar a córrer o a realitzar qualsevol altre tipus d’activitat física.

En termes més tècnics, podríem definir la motivació com un estat intern que ens porta a engegar alguna cosa, ens dirigeix i ens fa mantenir aquesta conducta. Però què i com generem aquest estat intern?

Existeixen confusions sobre la procedència de la motivació. Per una part, hi ha qui considera la motivació com un factor merament intern, lligat amb la personalitat. Tot i que és un valor que pot anar lligat amb la persona, no sempre tota la motivació ve donada per aquesta via. La influència dels factors externs o situacionals també és una característica a tenir molt en compte. Per tant, el més correcte és parlar d’una interacció entre factors interns i externs.

En l’àmbit esportiu un dels factors externs que més influeix en la motivació és la figura de l’entrenador o entrenadora i això, és una cosa que tenim molt present a Body Viu. L’entrenador és el principal motivador i per tant, les seves tècniques motivacionals o fins i tot, la seva personalitat és fonamental per a aconseguir unes actituds positives i l’èxit en els seus jugadors.

Els esports són un àrea perfecta per al desenvolupament de la motivació, ja que aquesta compleix un paper fonamental en l’aprenentatge i en l’adquisició d’habilitats motrius al llarg de la nostra vida. Ah! I encara que no ho pensis, és tan important en el vessant competitiu com en la pràctica de qualsevol tipus d’esport.

I tu? Estàs motivat? Vine a Body Viu i els nostres entrenadors personals t’ajudaran a aconseguir el que desitges!

Open chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋🏽 ¿podemos ayudarte en alguna cosa?