La importància de l’exercici físic durant l’embaràs

La importància de l’exercici físic durant l’embaràs

Moltes vegades ens trobem a moltes futures mares que no volen fer activitat física durant l’embaràs, principalment per por i segurament per desconeixement.

Avui us volem parlar sobre aquest tema, sobre la importància de realitzar activitat física durant l’embaràs.

Primer de tot necessitarem un consentiment mèdic, per assegurar-nos que tant la mare com el bebè estan bé i el procés de gestació es desenvolupa sense riscs per a tots dos. Si tot està bé, cada embarassada necessitarà realitzar activitat física supervisa per un professional de l’activitat física com poden ser els entrenadors personals qualificats i especialitzats en embaràs i pos-part.

És recomanable que l’activitat física que es realitza durant l’embaràs siguin entrenaments individuals tenint en compte les particularitats de cada gestant i evolució de l’embaràs. Serà fonamental conèixer l’historial esportiu i clínic de la mare per poder dissenyar i implementar els entrenaments que ens portaran a preparar un part més eficient i una recuperació després del part més ràpida.

Durant els 9 mesos d’embaràs es produeixen tot un seguit de canvis físics i psíquics que són inevitables, per això és molt important preparar la nostra cos i la nostra ment, d’aquesta forma evitarem lesions, molèsties i/o dolors innecessaris conseqüència del sedentarisme.

Realitzar activitat física de la mà d’un professional qualificat té beneficis:

  • Per la mare:
  • Millora de la capacitat aeròbica, per tant una menor fatiga.
  • Millor sensació de benestar,
  • Disminució de risc en pujar de pes descontroladament.
  • Millora de la circulació per evitar l’aparició de varius.
  • Millora la reeducació postural per evitar dolors lumbars. Aquests dolors acostumen aparèixer quan el centre de gravetat de la mare es comença a desplaçar endavant a causa del creixement de la bossa de l’úter.
  • Preparació del cos per a un part eficient.
  • Preparació del cos per a una recuperació ràpida i bona després del part.
  • Pel bebè:
  • Disminució de la quantitat de quantitat de greix corporal.
  • Increment del volum placentari, d’aquesta forma millora l’aportació d’oxigen i nutrients al nadó.
  • Millor desenvolupament psicomotor.

A Body Viu tenim professionals especialitzats en embaràs i post-part que  mitjançant una avaluació inicial on es valoraran les capacitats motrius, el to muscular, la tècnica d’execució, l’estabilitat, la mobilitat pèlvica i es complimentarà una fitxa amb l’historial de cada embarassada. Amb aquestes dades podran programar totes les sessions de forma individualitzada, tenint en compte d’implementar les adaptacions pertinents a cada setmana, sabent que durant totes les setmanes en el procés de gestació hi ha canvis i evolucions que necessiten ser considerades per prescriure exercici físic de forma segura i eficient.

El nostre objectiu és treballar conjuntament i acompanyar a la mare i el bebè en aquest procés de canvis continus d’una forma controlada per a contribuir a tenir un part òptim i una bona recuperació.

Descobreix els nostres entrenaments personal per embarassades i els entrenaments en grups reduïts!

Thaïs Lorca Gas

Open chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋🏽 ¿podemos ayudarte en alguna cosa?