La importància d’una bona preparació física per l’esquí

La importància d’una bona preparació física
per l’esquí

Sorprenentment un percentatge molt elevat d’esquiadors no realitza cap tipus de preparació física per a practicar el seu esport preferit. Al ser un esport de temporada, un cop finalitzada aparquen el material i també al seu cos fins la temporada següent. Això és un gran error ja que l’esquí és un esport molt agressiu a nivell articular i hem de preparar-nos bé.

L’esquí alpí es limita pràcticament a baixades per prolongades pistes i a nivell físic és una qüestió d’estabilitat i resistència a la fatiga. El treball muscular se l’emporta quasi per complet el tren inferior que ha d’actuar durant moltes hores en un rang de moviment molt curt.

Requereix anticipació i organització del moviment en el traçat del descens.

El component d’agilitat augmenta a mesura que augmenta la dificultat, ja sigui per la velocitat o per la dificultat del trajecte. En aquests casos es requereix una resposta motriu ràpida i una bona coordinació per ajustar les posicions de forma ràpida.

Els músculs abductors del maluc i el gluti mig ajudat pels abdominals oblics, són els que s’encarreguen d’inclinar el tronc per realitzar girs.

Són els que inclinen el maluc i faciliten el gir.

Els Adductors.

Situats a la part interna de la cuixa, realitzen un treball secundari constant per a mantenir les cames el més juntes possible i que no se separin amb el lliscament.

És requereixen alts nivells de força-resistència del tren inferior.

El gest del descens es produeix en una lleugera flexió de malucs i genolls. Aquesta posició ja ens indica què el múscul més sol·licitat es el quàdriceps. Responsable de mantenir els genolls en una lleugera flexió-extensió.

Per l’escàs recorregut articular els músculs realitzen pràcticament una contracció estàtica denominada “isomètrica”.

Aquest tipus de contracció sostinguda, produeix la sensació de “cremor” muscular que podem experimentar en els descensos llargs.

Entrena la força.

L’entrenament de força t’ajudarà a suportar millor i durant més temps les difícils posicions que requereix aquest esport. També et facilitarà a tenir més recursos tècnics i disminuirà les possibilitats de lesionar-te.

Entrena la resistència.

Necessari per aguantar tota una jornada d’esquí i estar en condicions d’esquiar el dia següent o tornar a la teva rutina habitual.

Entrena la flexibilitat.

Si les teves articulacions i els teus músculs presenten una mobilitat reduïda serà difícil que esquiïs amb cert nivell, no només serà difícil sinó que tindràs moltes possibilitats d’acabar el dia amb una lesió. Una bona flexibilitat et donarà més marge de maniobra, et farà millor esquiador/a i patiràs menys.

Entrena amb electro-estimulació.

T’asseguraràs realitzar entrenaments complets i accelerar la preparació física tant a nivell de força com a nivell de resistència ja que aconsegueix aprofundir en les fibres musculars que són més difícils d’activar en un entrenament convencional. A més de no tenir cap càrrega articular, permet treballar amb menys temps i menor esforç realitzant exercicis específics per la pràctica de l’esquí.

 

 

 

 

Open chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋🏽 ¿podemos ayudarte en alguna cosa?